Wethouder D66 houdt informatie achter – oppositie weigert debat

In het debat over Eneco hield wethouder Visser tot twee keer toe een onwelgevallig rapport achter. Uit protest besloten de PvdA samen met GL, Nida, SP en PvdD, geen bijdrage te leveren aan het debat.

Informatie achtergehouden

Essentiële informatie om een breed geïnformeerd debat te kunnen voeren werd de gemeenteraad onthouden. Visser is voorstander van de verkoop. Maar uit de kritische rapporten zou blijken dat de verkoop onverstandig is. Voor Leefbaar Rotterdam, D66, CDA, CU-SGP en de VVD was het niet noodzakelijk om, los van de door Wethouder Visser gekleurde documenten, onafhankelijke rapporten in te kunnen zien.

De Partij van de Arbeid riep op om de rapporten aan de raad toe te sturen, de vergadering te schorsen en over twee weken hierover verder te praten. De wil en de hijgerigheid om zo snel mogelijk te kunnen cashen voor Eneco was blijkbaar voor de rechtse partijen te aanlokkelijk om een wel afgewogen debat te voeren en besluit te nemen.

Rotterdammers verdienen beter

Lijsttrekker Barbara Kathmann hierover:

“Te bezopen voor woorden. Dit is een miljarden dossier, gaat over duizenden banen en een duurzamer Rotterdam. Rotterdammers verdienen beter. We zijn vandaag monddood gemaakt, maar dit is nog niet het einde van onze strijd. De volgende gemeenteraad zal moeten beslissen of ze Eneco wel of niet willen verkopen. Iedere Rotterdammer zal duidelijk gemaakt worden hoe Rotterdamse bezittingen aan de hoogste bieder te grabbel worden gegooid.”

 

 

2017-10-12T22:15:32+00:00 donderdag 12 oktober, 2017|