Feestelijke 1 mei viering 2017

Op maandag 1 mei wordt in de hele wereld de Dag van de Arbeid gevierd. Ook in Rotterdam is er een feestelijk programma bestaande uit een herdenking bij het Spiekmanmonument, een diner en een lezing. Hendrik Spiekman was medeoprichter van de Sociaal Democratische Arbeiders Partij. Zijn strijd voor internationale solidariteit is nog altijd actueel.

Ter herinnering vindt er bij het Spiekmanmonument (Mathenesserdijk 111) een herdenking plaats om 16 uur. Er worden kransen gelegd en Leo Bruijn (fractievoorzitter PvdA Rotterdam) en Lars Klappe (voorzitter Jonge Socialisten Rijnmond) zullen spreken.

De Spiekmanlezing vindt plaats van 20 tot 22 uur bij het restaurant Uit Je Eigen Stad (Marconistraat 39). Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, is uitgenodigd als hoofdspreker. Tijdens zijn lezing zal hij ingaan op de internationale ontwikkeling van de sociaaldemocratie en hedendaagse solidariteit.

De presentatie is in handen van Narsingh Balwantsingh, presentator bij de NPO. Vertegenwoordigers van het NIVON, de FNV en de PvdA zullen vertellen wat 1 mei voor hen betekent. Daarnaast is er een bijdrage van Wendy Teixera (zang), de SKVR (dans) en Mohammed Benzakour (dichter).

Diner

Het diner is in het restaurant Uit Je Eigen Stad, de inloop is vanaf 17.30. Het menu is gebaseerd op producten uit de eigen moestuin en regio. Er kan gekozen worden tussen vegetarisch, vis of vlees. Aanmelden kan tot uiterlijk 26 april via: spiekmanlezing@pvdarotterdam.nl of  010-2672105.

Graag het aantal personen en uw maaltijdvoorkeur vermelden. De kosten bedragen € 25 per persoon, af te rekenen bij de zaal.

Wij hopen u op 1 mei te zien!

 

2017-04-11T14:30:20+00:00 vrijdag 7 april, 2017|