Rotterdam maakt eindelijk werk van lerarentekort

Goed nieuws: Rotterdam gaat eindelijk aan de bak om meer leraren te trekken. En dat is hard nodig! Deze week presenteerde de PvdA een onderzoek waaruit blijkt dat het lerarentekort tot grote problemen leidt op basisscholen. Te grote klassen, geen vervangingen bij ziekte en soms worden kinderen naar huis gestuurd. Het lerarentekort wordt in 2022  geschat op 368 docenten. Dat  zou betekenen dat duizenden leerlingen geen docent hebben!

PvdA raadslid Co Engberts bezocht de Hilgardeschool en sprak samen met lerares Marlika Migchielsen, RTV Rijnmond over de gevolgen van het lerarentekort. Luister hieronder het radioverslag:

http://www.rijnmond.nl/nieuws/158873/Rotterdam-presenteert-plannen

Het aanvalsplan

Vorig jaar deed Rotterdam ook al pogingen om het lerarentekort aan te pakken. In de motie ‘Rotterdam niet alleen een lerarenmagneet maar ook een lerarenkraamkamer’ riep de PvdA het college op om beleidsmaatregelen te ontwikkelen om meer docenten aan te trekken.

Afgelopen week presenteerde de gemeente een aanvalsplan om het lerarentekort aan te pakken. Zo kunnen leraren van buiten Rotterdam rekenen op een welkomstpremie van 5.000 euro bruto en carrièrestartgaranties. Door mbo studenten beter te begeleiden naar de Pabo, wordt gehoopt op een toename van de instroom leraren. De PvdA juicht het plan van wethouder Hugo de Jonge toe. Wel hadden de sociaal democraten graag gezien dat er meer wordt gedaan aan de salariëring van de docenten.  Het verhogen van het salaris zal het docentschap aantrekkelijker maken, zoals blijkt uit ons onderzoek.

 

 

 

 

2017-09-09T16:07:26+00:00 vrijdag 8 september, 2017|