PvdA voert actie tegen polarisatie!

De Partij van de Arbeid Rotterdam houdt vanavond een protestactie voor de deuren van Kantine Walhalla. Met de actie protesteert de partij tegen de onlangs gepubliceerde cartoon van Leefbaar Rotterdam. De PvdA vindt dat de cartoon naar racisme neigt én mensen tegen elkaar opzet.

Met de actie vanavond wil de Partij van de Arbeid een tegengeluid laten horen. Ter aankondiging van de protestactie publiceert de partij vandaag tevens een eigen cartoon. De partij pleit voor een agenda die “Rotterdam en de Rotterdammers écht vooruit helpt”. De PvdA zet het aankomend jaar in op banen, gelijke kansen, goede wijkvoorzieningen en een verbonden stad; “zaken die Leefbaar Rotterdam bedroevend heeft laten liggen”, aldus PvdA-raadslid Marco Heijmen.

“Leefbaar gebruikte hun cartoon om een debat aan te kondigen, maar een goed debat kan nooit beginnen door mensen keihard tegen elkaar op te zetten. De cartoon is de opmaat van een smerige en splijtende campagne van Leefbaar Rotterdam die de hete adem van de PVV in hun nek voelt.”

Volgens Heijmen leidt de cartoon van Leefbaar af van wat er écht in deze stad nodig is. “Mensen tegen elkaar uitspelen zorgt niet voor banen, zet geen paal in de grond en regelt geen handen aan het bed. En over integratie gesproken: het brengt mensen zeker niet dichter tot elkaar.’’

 

 

2017-05-31T11:14:12+00:00 maandag 29 mei, 2017|