FunX dreigt wegbezuinigd te worden

De PvdA Rotterdam maakt zich ernstige zorgen over de continuïteit van FunX nadat het college het mes zet in het budget voor lokale media. Het huidige budget wordt na 2017 met 60% gereduceerd. Het stadsbestuur stopt tevens met de jaarlijkse G4- bijdrage van 50.000 euro. Hierdoor dreigt de jongerenzender weg te vallen.

PvdA-raadslid Co Engberts is zeer bezorgd over deze ontwikkeling: “Voor de PvdA is het glashelder dat een radiozender als FunX essentieel is in het medialandschap. Wij zullen er alles aan doen om te voorkomen dat de zender wegvalt.” De G4 draagt jaarlijks met 50.000 euro bij aan de financiering van de jongerenzender. Het stadsbestuur van Rotterdam trekt deze bijdrage in. Door het wegvallen van de bijdrage en de aangekondigde bezuinigingen op het lokale mediabudget, wordt de situatie voor de jongerenzender in Rotterdam nijpend.

“Rotterdamse jongeren zijn bij uitstek een groep die de gemeente niet makkelijk bedient. FunX slaagt er in om een grote groep jongeren aan te spreken én weet als één van de weinige zenders doelgroepen te bereiken die normaal gesproken niet luisteren naar traditionele radio.”

Het goed informeren van jongeren is voor de PvdA van grote waarde. De zender stimuleert en activeert jongeren tot maatschappelijke deelname en moedigt  mening- en opinievorming aan. Co Engberts zegt hierover:

FunX speelt een belangrijke rol in de Rotterdamse samenleving door groepen met elkaar te verbinden, issues aan te kaarten die normaal gesproken minder aandacht krijgen, en door jonge mensen een kans te geven als artiest of mediamaker.

Het raadslid vreest echter dat dit door de aanstaande bezuiniging van het college in het geding komt.  Ten slotte vindt de PvdA de springplank-functie van de zender uiterst belangrijk. Diverse onderzoeken constateren namelijk dat mediaredacties in Nederland geen afspiegeling zijn van de Nederlandse samenleving.

 FunX bevordert arbeidsdeelname van jonge multiculturele programmamakers. Ook hierin heeft FunX dus een essentiële rol.

 

 

 

2017-06-14T15:14:38+00:00 woensdag 14 juni, 2017|