Eerdmans moet hard afstand nemen in casus straatintimidatie

De PvdA Rotterdam eist dat wethouder Eerdmans hard afstand neemt van de uitspraken van de heer Baudet, én dat hij de aanpak straatintimidatie overdraagt. Het is voor de PvdA Rotterdam namelijk onbegrijpelijk en onacceptabel dat wethouder Eerdmans, die verantwoordelijk is voor de aanpak van straatintimidatie – een serieus vraagstuk waar de norm moet zijn dat vrouwen moeten veilig over straat kunnen –zich gisteren heeft verbonden aan Thierry Baudet.  

Vandaag staat de aanpak straatintimidatie op de commissieagenda. Een onderwerp dat door de PvdA in de Tweede Kamer door Ahmed Marcouch met een initiatiefwet op de agenda is gezet.

PvdA-raadslid Marco Heijmen vindt het volgende:

‘‘De norm moet worden dat straatintimidatie wordt afgekeurd. Politicus Thierry Baudet heeft met zijn uitspraken intimidatie van vrouwen juist gepropageerd. Door de verbintenis die Wethouder Eerdmans met deze politicus aangaat kan hij nog onmogelijk het dossier van straatintimidatie met overtuiging handen en voeten geven.’’

De PvdA Rotterdam zal de beleidsvoering straatintimidatie agenderen voor de volgende raadsvergadering. Iedere vorm van straatintimidatie waardoor mensen zich onveilig op straat voelen moet in de kiem gesmoord worden.  Daarom kwam het nieuws van de samenwerking tussen wethouder en Leefbaar Rotterdam (LR) partijleider Eerdmans en Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FvD) als een grote verrassing voor de PvdA Rotterdam.

2017-06-15T15:46:38+00:00 donderdag 15 juni, 2017|