Drie PvdA moties aangenomen in strijd tegen discriminatie, racisme en islamofobie!

Donderdagavond 6 april heeft de gemeenteraad drie moties van PvdA-raadslid Peggy Wijntuin aangenomen, in het debat over racisme, discriminatie en islamofobie. Uit onderzoek van onder andere anti discriminatiebureau RADAR, SCP en OBI  blijkt dat het vertrouwen in overheidsinstanties laag is. Hierdoor blijft de meldingsbereidheid van burgers achter.

Meldingsbereidheid discriminatie

“Discriminatie kan pas effectief worden bestreden als er een duidelijk beeld is van de aard en omvang. In de motie Vergroting meldingsbereidheid dragen wij zodoende het college op om een samenhangend plan te ontwikkelen voor de bevordering van meldingsbereidheid van discriminatie”, licht Wijntuin toe.

In de motie vergroot het vertrouwen wordt het college opgedragen om het kennisniveau voor de aanpak discriminatie te bevorderen. Dit door samenwerking met organisaties te zoeken, de gemeentelijke website en media in te zetten om mensen bewust te maken van de mogelijkheden.

Geen discriminatie in het uitgaansleven

Voor de PvdA is het onacceptabel dat mensen op basis van hun uiterlijk worden geweigerd bij uitgaansgelegenheden en verenigingen. “Het Panel Deurbeleid Rotterdam is er om een discriminatievrije toegang tot de horeca te bevorderen.  Maar vanwege allerlei knelpunten, komt van die toetsing al langere tijd nauwelijks meer wat terecht”, vertelt Wijntuin. Daarom diende ze de motie Aan de deur iedereen is gelijk in om te bevorderen dat de knelpunten bij het Panel Deurbeleid snel worden opgelost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017-04-10T11:03:15+00:00 vrijdag 7 april, 2017|