Rotterdam stevent af op nieuw debacle met Het Open Venster

De bouw van de nieuwe school voor Het Open Venster dreigt uit te lopen op een mislukking. Uit het artikel van het AD/RD blijkt dat geen enkele aannemer zit te wachten op deze klus. Ook de laatste (Duitse) aannemer trekt zijn handen af van het project.

“6 miljoen euro staat op het punt te verdampen. De school en de Rotterdamse belastingbetaler zijn nu de dupe” aldus fractievoorzitter Leo Bruijn. Ook de directeur van Het Open Venster laat weten het vertrouwen in de gemeente Rotterdam volledig kwijt te zijn.

De PvdA Rotterdam heeft meermaals gewaarschuwd en gevraagd waarom er gekozen is voor experimentele houtbouw. Dit wordt steevast door het college ontkent. Dat de gemeente voor 6 miljoen het schip in dreigt te gaan is een zeer ernstige zaak. Eerder vloeide bij de Boompjeskade 8 miljoen euro uit de zak van de gemeente. Leo Bruijn hierover:

Tijdens de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering willen we de onderste plank boven hebben. Daarom hebben we een debat over aangevraagd. Het kan niet zo zijn dat ouders, school en kinderen ernstig de dupe worden van het gestuntel van de gemeente Rotterdam.

2017-08-02T12:28:14+00:00 donderdag 20 juli, 2017|