ANWB en PvdA maken Kinderfietsenplan mogelijk in Rotterdam

Dankzij een motie van de PvdA gaat vanaf vandaag in Rotterdam het ANWB Kinderfietsenplan van start. Minstens 200 fietsen worden dit jaar ingezameld, opgeknapt en uitgedeeld aan kinderen tussen de 10 en 18 jaar die onder de armoedegrens leven.

In mei vorig jaar werd de PvdA-motieIedereen een fiets aangenomen, waarin het college werd opgedragen om ingezamelde fietsen ter beschikking te stellen aan mensen die door armoede geen eigen fiets kunnen veroorloven. PvdA-raadslid Barbara Kathmann is blij dat het project van start gaat:

Aan gebrek aan mobiliteit wordt niet snel gedacht als het gaat om armoedebestrijding. Maar het hebben van een fiets of een OV chipkaart is niet vanzelfsprekend voor kinderen die opgroeien in armoede

Een kwart van de kinderen in Rotterdam groeit op in armoede. Armoede is meer dan een tekort aan financiële middelen. Als er geen geld is voor OV of een fiets kom je letterlijk nergens. Sommige kinderen doen er twee uur over om naar school te lopen, of kunnen niet naar een sportvereniging omdat van A naar B komen te duur is”, zegt Kathmann.

Leontien van Moorsel gaf vanochtend het startsein voor de gezamenlijke inzamelactie op het Schouwburgplein. PvdA raadslid Aruna Radjkoemar leverde namens de PvdA fractie ook een fiets in. De inzamelactie is voor de gemeente een pilot, na de actie wordt geëvalueerd of een structurele fietsregeling in Rotterdam mogelijk is. De PvdA vindt dat dit project ook mogelijk gemaakt moet worden voor volwassenen met een kleine beurs.

Zelf een gebruikte fiets inleveren?

Van 17 tot en met 20 mei staat de Pop-up Kinderfietsenwinkel van de ANWB op het Schouwburgplein. Vrijwilligers knappen ter plekke de ingeleverde fietsen op. Daarnaast zijn er nog 14 andere inzamelpunten verspreid over de stad. Daar kunnen Rotterdammers tot en met 14 juni hun oude fietsen inleveren.

2017-05-31T11:22:52+00:00 woensdag 17 mei, 2017|